Elindult a Műút portál

Április 2-án elindult az önálló tartalmú és napi frissítésű Műút portál Antal Balázs és kabai lóránt szerkesztésében, de a Műút teljes szerkesztőségének aktív közre­működésével, az NKA és Miskolc Város támogatásával.

Április 2-án elindult az önálló tartalmú és napi frissítésű Műút portál (muut.hu) Antal Balázs és kabai lóránt szerkesztésében, de a Műút teljes szerkesztőségének aktív közre­működésével, az NKA és Miskolc Város támogatásával.

A nyomtatott lapban megszokott rovatokon (szépirodalom, kritika–esszé, művészet) kívül több saját rovat is elindul, így például a Nőtérfél című tárcasorozat, öt szerzőnő (Brenzovics Marianna, Hegedűs Ágota, Kiss Noémi, Menyhért Anna és Vécsei Rita Andrea) heti egy-egy írásával (minden csütörötökön); vagy szerdánként a Kollegiális napló, melyet a Műút szerkesztői vezetnek majd, olykor egy-egy vendégszerző közreműködésével.

A nyomtatott Műútból a portálra költözik a hat világnyelv irodalmi, kulturális eseményeinek szemléje, a Kikötői hírek (minden második hétfőn); míg a 360° című rovatban aktuális híreket és tudósításokat közlünk majd, illetve nagyobb rendezvényeinkről élő videóközvetítést is adunk (elsőként a Határtalan napok irodalmi programjairól).

A későbbiekben indul majd Webképregény-rovatunk; de Galériánk már az indulástól kezdve látogatható. A Versmalomban pedig minden egyes betöltéskor más és más vers jelenik meg a portálon és a Műút legutóbbi számaiban közöltekből (az ötletért ezúton is köszönetet mondunk Kemény Istvánnak).

A Műút portál indulása kapcsán megkérdeztük szerzőinket, munkatársainkat, barátainkat a Műútról, és arról, hogy mit várnak egy portáltól.

Akik válaszoltak: Bíró-Balogh Tamás, Garaczi László, Kemény István, Vécsei Rita Andrea, Kukorelly Endre, Tallér Edina, feLugossy László, Orcsik Roland.

A videószpotok összegyűjtve megtekinthetők Műút TV rovatunk bejegyzésében.

A Műút portál megjelenését Firefox és Chrome böngészőkhöz optimalizáltuk. Más böngészőkben előfordulhatnak eltérések!