Szegény anyám, ha látnám

Miskolcon tart könyvbemutatót Sándor Erzsi színész, újságíró, aki "Szegény anyám, ha látnám" című, októberben megjelent könyvében sok humorral és fájdalmas őszinteséggel mesél arról, hogy mi minden történt a család életében attól a naptól kezdve, hogy fia - Juhász Tamás - a világra jött.

park_SandorERZSI_:15 mm

Miskolcon tart könyvbemutatót Sándor Erzsi színész, újságíró, aki „Szegény anyám, ha látnám” című, októberben megjelent könyvében sok humorral és fájdalmas őszinteséggel mesél arról, hogy mi minden történt a család életében attól a naptól kezdve, hogy fia – Juhász Tamás – a világra jött.
Ugyanis Tomi vakon született. Az orvosok a csodájára jártak, vizsgálgatták, műtétek egész sorát kellett Tominak elszenvednie, de az erőfeszítések ellenére a kisfiú vak maradt.
Tomi megismerkedhetett az előítéletekkel, az idegenek felé irányuló félelmeivel, iskolás évei alatt mind a szegregált, mind pedig az integrált oktatás előnyeivel és hátrányaival.
Az út nem volt mindig egyszerű, de a könyvből megtudhatjuk azt is, mindezen nehézségek ellenére hogyan lett Tomiból tökéletesen önálló, céltudatos és tevékeny felnőtt.
A könyvbemutató helyszíne: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – Miskolc, Görgey Artút u. 11.
Az időpont: 2013. december 2. (hétfő), 14.30.
Sándor Erzsi beszélgetőtársa Zemlényi Attila, Szabó Lőrinc irodalmi díjjal kitüntetett költő, a Műút irodalmi folyóirat főszerkesztője.