Kollár Árpád költőt választotta elnökének a Fiatal Írók Szövetsége

A Fiatal Írók Szövetségének évzáró tisztújító közgyűlésén ismét Kollár Árpád költőt választotta elnökének a fiatal írókat tömörítő, reprezentatív szervezet. A FISZ új alelnöke Varga Betti irodalomtörténész lett, a megújult elnökséget pedig Antal Nikolett irodalomtörténész, Korpa Tamás költő, Mészáros Márton irodalomtörténész, Neszlár Sándor író és Szöllőssy Balázs, irodalomtörténész képviseli.

 

A Fiatal Írók Szövetsége 1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy jelentős szerepet vállaljon a magyar irodalmi közéletben, a fiatal magyar írók képviseletében. A határokon átívelő művészeti, szakmai szervezet mára reprezentatív irodalmi társulássá, minden tehetséges fiatal alkotó számára nyitott, progresszív alkotóközösséggé vált.

 

A FISZ feladatai közé tartozik a pályakezdő alkotók tehetséggondozása és műveik megjelentetése, a szakmai érdekképviselet és párbeszéd kezdeményezése, valamint az olvasás és az igényes irodalom népszerűsítése. A szövetség tagja lehet állampolgárságtól függetlenül minden 40. életévét be nem töltött személy, aki az irodalom bármely területével, szépírással, irodalomtörténettel, szerkesztéssel, irodalomszervezői vagy kritikusi tevékenységgel foglalkozik vagy a magyar kultúrához bármilyen módon kötődik.

 

 

Budapest, 2013. 12. 21.