Petrence Sándor leple hamarosan lehull!

Ahogy az a Könyvpub portálon idén nyáron megjelent interjúból (Egy szál verstől a boglyáig) is kiderül, a titokzatos "nípi kőttő", Petrence Sándor sajátos plágiumbotrányba keveredett. A PRAE.HU Kft. gondozásában az idei Könyvhétre megjelent Fagyott pacsirta című verseskönyv szerzője elárulta: munkáját "tanácsaiva’, s így úgy" végig egy másik költő is segítette. "...meg ígírtem neki, hogy, míg idín ív fojamán nyilvánosságra hozom, há űt es, bármij igaztalan igasság es a vággya, hogy ő es velem írta a könyvet".

Petrence Sándor (Ín!) - A hüje Józsi fotógráfeájja!!Ahogy az a Könyvpub portálon idén nyáron megjelent interjúból (Egy szál verstől a boglyáig) is kiderül, a titokzatos „nípi kőttő”, Petrence Sándor sajátos plágiumbotrányba keveredett. A PRAE.HU Kft. gondozásában az idei Könyvhétre megjelent Fagyott pacsirta című verseskönyv szerzője elárulta: munkáját „tanácsaiva’, s így úgy” végig egy másik költő is segítette. „…meg ígírtem neki, hogy, míg idín ív fojamán nyilvánosságra hozom, há űt es, bármij igaztalan igasság es a vággya, hogy ő es velem írta a könyvet”.

Lapunk megkeresésére Petrence elárulta: az évek óta névtelenségbe burkolózó, rejtélyes szerzőtárs kilétére a 2000 folyóirat (október elején megjelenő) idei nyolcadik számában kapunk választ. Arról, hogy ez milyen formában fog megtörténni, illetve a nyilvánosságra hozatal további részleteiről sem Petrence, sem a 2000 általunk megkeresett szerkesztője nem adott bővebb tájékoztatást.

 

Petrence Sándor versei 2010 óta jelennek meg országos folyóiratokban és napilapokban. Publikált többek között a 2000, az Alföld, a Holmi, a Jelenkor, a Kalligram, a Mozgó Világ és a Népszabadság hasábjain. Első, Fagyott pacsirta című verseskötete 2013 nyarán jelent meg a PRAE.HU gondozásában.

 

a prae.hu információi alapján