Nagyapám

Először a vakbele tájékán érzett egy apró, tűszúrás-szerű fájdalmat. Pár perccel később sérvének a helye kezdett el lüktetni. Hidegfront. Aztán az érzés lassan kisugárzott a gát környékére, még a herezacskói is összehúzódtak. A combhajlatában tikkelni kezdett egy ideg. Zsibbadni kezdett a bal lábfeje, a bokája és az ujjpercek között, a lábközépcsontok magasságában mintha smirglipapírral dörzsölte volna valaki a bőrt. Oda és vissza. A sarkával mintha egy szögbe lépett volna. Ahogy lehajolt, hogy megmasszírozza, a fenékizma görcsölt be. Kiegyenesedett. Ettől mintha késsel vágtak volna bele, felszisszent.

abban a pillanatban nem tudta eldönteni, mi fáj neki a legjobban.

Először a vakbele tájékán érzett egy apró, tűszúrás-szerű fájdalmat. Pár perccel később sérvének a helye kezdett el lüktetni. Hidegfront. Aztán az érzés lassan kisugárzott a gát környékére, még a herezacskói is összehúzódtak. A combhajlatában tikkelni kezdett egy ideg. Zsibbadni kezdett a bal lábfeje, a bokája és az ujjpercek között, a lábközépcsontok magasságában mintha smirglipapírral dörzsölte volna valaki a bőrt. Oda és vissza. A sarkával mintha egy szögbe lépett volna. Ahogy lehajolt, hogy megmasszírozza, a fenékizma görcsölt be. Kiegyenesedett. Ettől mintha késsel vágtak volna bele, felszisszent. Jobb kezével odakapott, dörzsölni kezdte, megszédült. Zúgni kezdett a füle, mintha dobhártyáját ütötték volna belülről. Behunyta szemét, szemhéján színes pontok ugráltak. Ebben a pillanatban vesztette el idő- és térérzékét, szűnt meg érezni bőrén az idegvégződéseket, nem volt már hideg és meleg, nem volt tompa és éles fájdalom, nem volt simogatás és lágy szellő, nem volt napszúrás vagy csaláncsípés, viszketés és bőrpír, se hidegrázás, se libabőr. És ekkor mintha valaki megszorította volna a karját, hogy magához húzza.

Számtalanszor elképzelte már ezt a pillanatot, mégis megdöbbentette, hogy mennyire másmilyen volt, amikor megérezte az ajkán azt az ízt.