A JAK Műfordító Táborának felhívása

Jelentkezési határidő augusztus 20!

A József Attila Kör 2016-ben is meghirdeti Műfordító Táborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábor célja a kortárs magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése, a műfordítás gyakorlata szemináriumi kereteken belül. A tábor olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teoretikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen is találkozhatnak. A szervezők célja, hogy a tábor színes képet adjon a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is.

Számos kiváló író, költő, műfordító, irodalomtörténész és kritikus tart előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal, idei vendégeink: Ambrus Judit, Balajthy Ágnes, Bednanics Gábor, Dánél Móna, Danyi Zoltán, Deres Kornélia, Gáspár Ildikó, Károlyi Csaba, Lapis József, Margócsy István, Molnár T. Eszter, Németh Gábor, Péczely Dóra, Szirák Péter, Szkárosi Endre, Térey János, Tóth-Czifra Júlia — s a névsor még tovább bővül. Az elmélyült szakmai munkát pedig fordítói szeminárium, műhelyfoglalkozások segítik. A fordítói szeminárium vezetői: Márton László és Rácz Péter.

Helyszín: Dunabogdány, Herold Panzió (2023 Dunabogdány, Kőkereszt dűlő).

Időpont: 2016. szeptember 4–11.

Jelentkezési határidő és cím: 2016. augusztus 20-ig e-mailben L. Varga Péternél: kultikus@gmail.com, valamint Vásári Melindánál: vasari.melinda@gmail.com, illetve postán (József Attila Kör, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.) vagy faxon (+36 1 352 71 03).

A jelentkezéshez szükséges mellékletek: CV, publikációs lista (ha van), egy magyar szépirodalmi műnek vagy részletének idegen nyelvű fordítása (maximum 5 oldal). Kérik feltüntetni, hányszor és mikor vettek részt a JAK Műfordító Táborában.

A pályázatok kiértékelése: augusztus 25-ig. Az eredményről mindenkit értesítenek.

Költségek: a szállás és az ellátás jelképesen 15 000 forintba kerül, mely összeget a táborban kell befizetni. Az útiköltséget a résztvevők állják.

Minden résztvevőt szeretettel várnak a szervezők:
Vásári Melinda és L. Varga Péter