Szívzárványok — pályázati felhívás

Budapest Pride irodalmi és vizuális művészeti pályázatot hirdet Szívzárványok címmel: rövid történeteket — illetve a témához kapcsolódó fotó- és képzőművészeti alkotásokat — várnak mai magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberi sorsokról.

A Budapest Pride irodalmi és vizuális művészeti pályázatot hirdet Szívzárványok címmel: rövid történeteket — illetve a témához kapcsolódó fotó- és képzőművészeti alkotásokat — várnak mai magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberi sorsokról.

„Van egy fontos történeted? Szeretnéd, hogy több száz ember hallhassa a gondolataidat? Elmesélnéd egy coming out-sztoridat? Esetleg írnál téged LMBTQ emberként ért vagy érő atrocitásokról, kirekesztésről, gyűlöletbűncselekményről? Visszaemlékeznél az első csókra, az első szerelemre, az első csalódásra? Írd meg a személyes történeted 4-5 ezer karakter terjedelemben (1-2 oldal), és a legjobbakat meghallgathatod a Centrál Színház színészeitől, vagy ha szeretnéd, akár te is felolvashatod a szövegedet május 9-én, az LMBTQ Felolvasómaratonon!
Ha Te nem vagy LMBTQ ember, de a családodban, baráti körödben, osztályodban, munkahelyeden már tanúja voltál előbújásnak vagy zaklatásnak, meséld el nekünk a Te szemszögedből!
Nem vagy kimondottan a szavak embere, de otthonosan mozogsz a fotózás, vagy a képzőművészet terén? Küldj be digitálisan bármilyen, a témához kapcsolódó pályamunkát, és a legjobbakat kivetítjük a felolvasómaraton során!”

Beküldési határidő: 2016. március 31.
Beküldési cím: kultura@budapestpride.hu — subject: Szívzárványok

Az esemény a Centrál Színház, a Budapest Pride, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Háttér Társaság, és a Szimpozion Egyesület szervezésében valósul meg.