Viselkedésminták — könyvbemutató a Műcsarnokban

Négy szerző négy frissen, a Könyvfesztiválra és a Könyvhétre megjelent könyvének bemutatója 2015. szeptember 10-én (csütörtökön) 19 órától a Műcsarnokban (1146 Budapest, Dózsa Gy. u. 37.). A szerzőkkel beszélget: kabai lóránt

Négy szerző négy frissen, a Könyvfesztiválra és a Könyvhétre megjelent könyvének bemutatója 2015. szeptember 10-én (csütörtökön) 19 órától a Műcsarnokban (1146 Budapest, Dózsa Gy. u. 37.).
A szerzőkkel beszélget: kabai lóránt

15.09.03.Beki_boritoBéki István: Magatartás (versek, Műút-könyvek)
„Béki István ember, költő, performer, magatartásművész, nem mellébeszélő beszélő, akinek versei olvasása után a hallgatás lenne legméltóbb gesztus, a szigorúan befelé figyelő hallgatás, hogy ebbe csöndbe visszaszűrődjenek a költő erőteljes, mindennapi kiáltványként érzékelhető, megrendítő és magas érzékenységű, tiszta sorai.”
(feLugossy László)

Dukay Nagy Ádám: Titokbhakta (versek, L’Harmattan)
„Bejár egy veszélyes tartományt, megtalálta hozzá a nyelvet, eszközeit. Nem szépeleg. Sőt: vág, sebez. Majdnem megsemmisülünk versei olvasása közben, de Dukay Nagy Ádámra rábízhatjuk magunkat, mert az utolsó pillanatban megkegyelmez: kísérteties dzsesszkísérettel ragad ki minket a pokolból. Azok a szavak, amiket útjukra bocsátott, biztosan megérkeztek: most már velünk vannak mindig.”
(Györe Balázs)

Egressy Zoltán: Lila csík, fehér csík (regény, Európa)
„De ez az új Egressy-regény rajongásról, felnövésről, nosztalgikus vissza- és előretekintésről is szól. Kicsit úgy, mint Nick Hornby klasszikusa, a Fociláz. Ez is regény (még regényesebb is, mint Hornby könyve), a középpontjában Törőcsik Andrással, az utolsó magyar futballzsenivel — és a kisgyerekkel, aki most, felnőtt fejjel próbálja megérteni, hogy mit jelentett számára Törő… és a gyerekkor.
(M. Nagy Miklós)

Nyerges Gábor Ádám: Az elfelejtett ünnep (versek, Műút-könyvek)
„Igazi poézis található ezeken a lapokon: klasszikus versírás folyik itt. […] Komoly kötet ez, mert Nyerges szereti a verset. […] Naiv és koravén egyszerre, öndicsérő és önostorozó. Néha csak beszél hozzánk, fesztelenül, néha meg szárnyal, nagyon feszesen. A legszemélyesebb lírából való kötet ez: szépítés nélküli, emberi arckép áll össze belőle.”
(Nádasdy Ádám)

A felolvasás után örömzene!

Belépő: 300 Ft

Az esemény a Facebookon: http://www.facebook.com/events/134126296924974/