NON EGO

Seres László 1968-tól 1970-ig New Yorkban élt, tanult, festett. Dokkmunka a kikötőben, ösztöndíj a Cooper Akadémián, közös élet a hippikkel Long Islanden, és bár a többiek elmentek, ő sajnos kihagyta Woodstockot. Aztán katonai behívó Vietnámba, de akkor már inkább haza. Miskolcra visszatérve megfesti életműve első felét, majd 30 évig egyáltalán nem készít képeket. Részint a MissionArt biztatására kezdett újra festeni, öt év után most egyben láthatjuk az életművet, régi és új képeit az 1968–2013 közötti időszakból. A MissionArt Galéria kiállítása a B55 Galériában április 16-án (kedden) 18 órakor nyílik Budapesten, a Balaton u. 4. szám alatt.

Seres LászlóKevés magyar művésznek adatott meg, hogy élete során legalább egyszer ott legyen a világ művészeti fősodrának közelében, hogy élőben lássa a legfrissebb, az akkor legprogresszívebb eredményeket és egy kicsit ő maga is részese legyen mindennek.

Seres László 1968-tól 1970-ig New Yorkban élt, tanult, festett. Dokkmunka a kikötőben, ösztöndíj a Cooper Akadémián, közös élet a hippikkel Long Islanden, és bár a többiek elmentek, ő sajnos kihagyta Woodstockot. Aztán katonai behívó Vietnámba, de akkor már inkább haza. Miskolcra visszatérve megfesti életműve első felét, majd 30 évig egyáltalán nem készít képeket.

Részint a MissionArt biztatására kezdett újra festeni, öt év után most egyben láthatjuk az életművet, régi és új képeit az 1968–2013 közötti időszakból. A MissionArt Galéria kiállítása a B55 Galériában április 16-án (kedden) 18 órakor nyílik Budapesten, a Balaton u. 4. szám alatt.

A kiállítás megtekinthető április 30-ig, hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között; további információk, dokumentumok, reprodukciók a MissionArt Galéria honlapján.

Alábbi videónk a Határtalan napok második estéjén készült Seres László műtermében, ahol vendégeinkkel együtt követhettük figyelemmel Kishonthy Zsolt és Seres László rendhagyó „tárlatvezetését”.

play